Skip to content

Lääketiede, molekyylibiotieteet, biologia, ympäristötieteet ja akvaattiset tieteet

Lääketiede

Lääketieteellisillä aloilla on yhteinen valintakoe, joka perustuu lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimääriin eli pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Varjovalmennus järjestää arki-iltaisin (klo 17–21) luentoja ja laskuharjoituksia näistä aineista viikoilla 11–20. Ensin matematiikasta (viikko 11), sitten fysiikasta (viikot 12 ja 13), kemiasta (viikot 14 ja 15) ja biologiasta (viikot 17–20). Tämän lisäksi kurssiin kuuluvat luennot opiskelutekniikasta (14.3. ja 15.3.) sekä kaksi simuloitua valintakoetta (su 29.3. ja su 17.5.). Ilmoittautuminen kurssille päättyy perjantaina 6.3.

Kurssi vaatii ennakkoilmoittautumisen, mutta kurssille otetaan niin monta henkilöä kuin luentosaliin mahtuu (maksimissaan noin sata). Paikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä vaan siten, että luennolle saapuvat saavat paikan. Matematiikkaa, kemiaa ja biologiaa opettaa fil. yo, lääketieteen opiskelija Joonas Mäkinen. Fysiikkaa opettaa DI, lehtori Vesa Linja-aho.

Molekyylibiotieteet

Molekyylibiotieteiden valintakoe perustuu lukion kemian ja biologian oppimääriin – pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit. Kemian ja biologian kurssi on yhteinen lääketieteen kurssin kemian opetuksen (viikoilla 14 ja 15) ja biologian opetuksen (viikoilla 17–20) kanssa. Luennot järjestetään iltaisin kello 17–21. Kurssiin kuuluvat lääketieteen kurssin kanssa yhteiset opiskelutekniikkaluennot (la 14.3. ja su 15.3.) sekä kaksi simulaatiopääsykoetta (su 29.3. ja su 17.5.).

Biologia, ympäristötieteet, akvaattiset tieteet

Yhteinen valintakoe, joka perustuu lukion biologian oppimäärään – pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit. Biologian kurssi on yhteinen lääketieteen kurssin biologian opetuksen kanssa viikoilla 17–20. Luennot järjestetään iltaisin kello 17–21. Kurssiin kuuluvat lääketieteen kurssin kanssa yhteiset opiskelutekniikkaluennot (la 14.3. ja su 15.3.) sekä kaksi simulaatiopääsykoetta (su 29.3. ja su 17.5.).

Kurssien aikataulu