Skip to content

Psykologia

Psykologian valmennuskurssi on suunnattu Helsingin, Turun ja Tampereen psykologian pääsykokeeseen valmentautuville. Kurssi sisältää sekä tilastomatematiikan että kirjallisuuden osiot.

Kurssille pääsevien valinta tapahtuu 5.3.2017 klo 16.00 mennessä palautettavien ennakkotehtävien perusteella. Jos yhtä motivoituneita hakijoita on enemmän kuin pystymme ottamaan vastaan, suoritetaan valinta arvalla. Ennakkotehtävien suorittamisessa olennaisinta on hakijan motivaation kartoitus, ei niinkään oikeat vastaukset. Ei siis kannata jättää hakematta, jos osa tehtävistä tuntuu vielä tässä vaiheessa hankalilta!

Ennakkotehtävät löytyvät tämän linkin takaa.

Tilasto-opetus kestää kirjallisuuden julkaisuun (10.4.) saakka. Tämän jälkeen keskitymme pääasiassa kirjallisuuden käsittelyyn. Kurssi edellyttää sitoutunutta ja motivoitunutta itsenäistä työskentelyä, sillä voimme järjestää tapaamiskertoja vain 1-2 kertaa viikossa. Suurin osa työstä tehdään siis omatoimisesti kotitehtävien avulla.

Tilasto-osiossa käymme yhdessä läpi kurssilaisten osaamistason mukaan kirjaa ja lisämateriaalia. Käymme myös yhdessä läpi vanhoja valintakoetehtäviä. Aineisto-osiossa käymme läpi julkaistua aineistoa ja vaikeilta tuntuvia kohtia opiskelijoiden tarpeiden mukaan.

Psykologian tutkimustyöopas sekä HoloPulkin kappaleet 1-3 opiskellaan itsenäisesti, mielellään jo ennen kurssin alkua. Lisäksi ennen ensimmäistä tapaamista kappale 4 tulee olla luettuna sekä myöhemmin sähköpostitse ilmoitettavat kotitehtävät tehtynä.