Biologia ja ympäristötieteet

HUOM! Lomakkeen kautta ilmoittautuneille on lähtenyt vahvistus. Jos et ole saanut vahvistusta ja sitä ei löydy roskapostistakaan, ota yhteys kurssivastaavaan.

Biologian valmennuskurssi valmistaa osallistujia biologian ja ympäristötieteiden yhteisvalinnan valintakokeeseen, sekä antaa tukea molekyylibiotieteiden ja lääketieteellisen yhteisvalinnan valintakokeisiin biologian osalta. Lääketieteellisen hakevia suositellaan lisäksi osallistumaan fysiikkaan ja kemiaan erikseen keskittyvälle varjovalmennuskurssille. Keväällä 2022 samalla valintakokeella voi hakea ympäristötieteisiin (Helsinki), sekä biologian suomenkieliselle (Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Turku) ja ruotsinkieliselle (Helsinki) linjalle.

Kurssi järjestetään keväällä 2022 etäluennoin Zoomin kautta. Pyrimme järjestämään simulaatiovalintakokeen läsnä tiloissamme halukkaille, etänä tekeminen onnistuu myös.
Ilmoittaudu liittymällä kurssin Facebook-ryhmään ja täyttämällä ilmoittautumislomake: https://www.facebook.com/groups/372756438185072/

Lomakeilmoittautuminen päättyi 31.3. Tämän jälkeen tapauskohtainen harkinta jälki-ilmoittautujien osalta. Jos haluat mukaan kurssille 31.3. jälkeen, ota suoraan yhteys kurssivastaavaan.

Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, olethan yhteyksissä kurssivastaavaan Taika Ilolaan.

Kurssi alkaa 4.4, jolloin Zoom-linkki julkaistaan kurssin Facebook-ryhmässä. Luentoja on mahdollista katsoa myös jälkikäteen tallenteena Yotubesta.

Käytämme kurssilla Bios-sarjaa. Kurssikertoja on kaksi viikossa, maanantai- ja keskiviikkoiltaisin. Luennot alkavat klo 17.00 ja kestävät noin 2,5 tuntia. Käsittelemme biologian oppimäärän lisäksi opiskeluun ja valintakokeeseen liittyviä taitoja. Järjestämme myös kurssin loppupuolella mahdollisuuden osallistua paikan päällä toteutettavaan simulaatiokokeeseen.

Kurssin tavoitteena on kerrata lukion biologian kurssit, sekä laajentaa ja syventää osaamista valintakoetta varten. Opetusmuotona toimivat etäluennot, diaesitykset, tuntien aikana esitetyt kysymykset ja kotitehtävät.

Alustava aikataulu

Ma 4.4. Alkuinfo

Ke 6.4. Tekniikkaluento

Ma 11.4 BIOS 1

Ke 13.4 BIOS 1

Ma 18.4 BIOS 2

Ke 20.4 BIOS 2

Ma 25.4 BIOS 3

Ke 27.4 BIOS 3

Ma 2.5 BIOS 4

Ke 4.5 BIOS 4

To 5.5 BIOS 4

Ma 9.5 BIOS 5

Ke 11.5 BIOS 5

Ma 16.5 Kertausluento

Ke 18.5 Simulaatiokoe

Ma 23.5 Kertausluento

Ke 25.5 Simulaatiokokeen purku ja tarkistus

Ma 30.5 Ei luentoa

Ke 1.6 PÄÄSYKOE

Ilmoittaudu kurssille tästä lomakkeesta:


Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä!

Biologian ja ympäristötieteiden kurssivastaava:

Taika Ilola

taika.ilola ( at ) helsinki.fi