Psykologia ja logopedia

Tervetuloa mukaan varjovalmennuksen psykologian ja logopedian yhteiselle valmennuskurssille! Kurssi järjestetään tänä vuonna etänä, ja kurssiin kuuluu zoom-luentoja, harjoituskoe sekä mahdollisia harjoitustehtäviä. Lisäksi kurssiin kuuluu opiskelutekniikasta kertovia vlogeja ja mahdollisuus pitää yhteyttä kurssilaisiin ja opettajiin Slack-somealustalla. Luentotallenteet ladataan Youtubeen, joten kurssin voi tehdä myös itsenäisesti opiskellen.

Oletamme pääsykokeen olevan viime vuoden kaltainen, eli se pitää sisältää logiikkaosuuden sekä monivalintakysymyksiä ennakkomateriaalista ja paikan päällä jaettavasta materiaalista. Materiaalin oletamme olevan artikkeleita tilastomatikasta, logopediasta ja psykologiasta.

Aloitamme valmannuskurssin aloituskerralla 28.3., katso ystävällisesti tarkempi aikataulu alta. Aikataulu voi vielä muuttua. Ensimmäiset luennot keskittyvät logiikkaan ja tilastomatikkaan. Ennakkomateriaali ilmestyy 29.4., ja tämän jälkeen luennot keskittyvät ennakkomateriaaleihin. Ennakkomateriaaliluentojen aikataulu tarkentuu materiaalin ilmestymisen jälkeen. Alustavasti olemme suunnitelleet pitävämme kaksi luentoa joka viikko arki-iltapäivisin.

Alustava aikataulut

Ma 28.3. klo 18 aloituskerta

Ke 30.3. klo 18 logiikkaluento

Ma 4.4. klo 18 logiikkaluento

Ke 6.4. klo 18 logiikkaluento

Ma 11.4. klo 18 tilastoluento

Ke 13.4. klo 18 logiikkaluento

Ke 20.4. klo 18 tilastoluento

To 21.4. klo 18 logiikkaluento

Ma 25.4. klo 18 logiikkaluento

Pe 29.4. klo 18 katsaus ennakkomateriaaleihin -kerta

Loppukevään aikataulu

5.5. artikkeli 7. Phonological deficits in specific language impairment and developmental dyslexia: towards a multidimensional model

11.5. artikkeli 9. Continuity in transition: Combining recovery and day-of-week perspectives to understand changes in employee energy across the 7-day week

12.5. artikkeli 3. ERP and MEG correlates of visual consciousness: The second decade

13.5. artikkeli 1. Measures of functional, real-world communication for aphasia: a critical review

16.5. keskustelukerta, kaikki artikkelit mutta painotus artikkeleihin 2., 4. ja 6. Varhaiset kielelliset taidot ja suvussa kulkeva lukivaikeus lukutaidon ennustamisessa: seurantatutkimus 2-vuotiaasta 15-vuotiaaksi + AUTISMIKIRJON OSAMÄÄRÄ (AQ) AUTISMIKIRJON PIIRTEITÄ SEULOMASSA: SEULONTALOMAKKEEN EROTTELUKYKY NUORILLA AIKUISILLA + Tunteelliset aivot

17.5. HARJOITUSKOE (tehdään itsenäisesti)

17.5. artikkeli 8. Links of Prosodic Stress Perception and Musical Activities to Language Skills of Children With Cochlear Implants and Normal Hearing

19.5. artikkeli 5. Meta-Analytic Methodology for Basic Research: A Practical Guide

23.5. Viimeiset kysymykset ja vastaukset

24.5. Rauhoittumiskerta

Luennot pidetään alustavasti sopien iltapäivisin klo 17-18 alkaen. Tässä on opettajilla kuitenkin joustovaraa, ja tarkasta kellonajasta ilmoitetaan etukäteen sähköpostilla ja Slackissa.

Ke 25.5. PÄÄSYKOE

Hakijalle, jolla on oikeus hakea yksilöllisiä järjestelyitä pääsykokeeseen, 6.4. on tärkeä päivämäärä! Hakemus yksilöllisiä järjestelyitä varten pitää olla toimitettuna yliopistolle 6.4. klo 15 mennessä.

Ilmottaudu mukaan valmennuskurssille sähköpostitse osoitteeseen varjovalmennuspsykologia (at) gmail.com. Ilmottautumisia otetaan vastaan koko kevään ajan.  Kerrothan ilmottautumissähköpostissa, jos aiot katsoa luennot vain tallenteena vai aiotko osallistua läsnä luennoille, muita tietoja ei tarvitse ilmoittaa. Kurssin tiedotteet tulevat siihen sähköpostiin, jolla ilmottaudut. Jos sinulla on kysyttävää kurssista, voit laittaa sähköpostia samaan osoitteeseen.

Kurssille ovat kaikki tervetulleita! Yritämme saada sellaisen Zoom-lisenssin, että kaikki osallistujat pääsevät seuraamaan luentoja suorana. Ilmoitamme 27.3. mennessä, millainen lisenssi meillä on käytössä. Kaikki ilmottautuneet pääsevät Slack-alustalle. Kurssimateriaaleja säilytetään Drivessä, jonne on julkinen linkki tässä: https://drive.google.com/drive/folders/13iPb6-F3zSMvMjT8lB7gK9O5lKbQM0be?usp=sharing. Samoin youtubeen ladatut luentotallenteet ovat kaikkien nähtävillä. Pääset siis käsiksi kurssimateriaaleihin, vaikket ilmottaudukaan kurssille.

Tsemppiä kevääseen!

Toivottavat Laura vastuuopettajana sekä koko opettajaporukka

varjovalmennuspsykologia (at) gmail.com