Skip to content

Psykologia

Varjovalmennus järjestää maksuttoman valmennuskurssin psykologian yhteisvalintakokeeseen.

Kurssin lähiopetus on peruttu koronaviruspandemian takia. Kurssi on keväällä 2020 kokonaan etänä.

Kurssia voi seurata etänä drive-kansioon tallennettavien materiaalien avulla. Drive-kansioon pääset tästä: https://drive.google.com/drive/folders/13JCjrqKhqNTl3NtcgP84uJMZhJps94he?fbclid=IwAR3_9b6KiZnx0NeGI5NK8FtIWeurAxjx2TLB-yKSvvL8SRANz_cHXjIF-RM

Kurssilla käytetään Slack-työympäristöä. Mikäli olet etäopiskelija ja haluat liittyä työympäristöön mukaan, laita viestiä kurssivastaava Pekalle (yhteystiedot tämän sivun lopussa).

Voit myös kysellä mahdollisuutta jälki-ilmoittautua kurssille myöhemmin keväällä pistämällä viestiä kurssivastaavalle, Pekalle.

Kurssin sisältö pääpiirteissään:

  • Todennäköisyyslaskennan ja tilastollisen päättelyn perusteet perustuen viime vuoden tilastomateriaaliin ja HoloPulkkiin (Nummenmaa, Holopainen, Pulkkinen: Tilastollisien menetelmien perusteet)
  • 30.4. valintaperusteiden julkaisun jälkeen kurssilla keskitytään valmistautumaan AMK-valintakokeeseen. Laskemme läpi vanhoja tekniikan alan AMK-valintakokeita ja psykologian valintakokeiden loogisen päättelyn tehtäviä. Laskareiden tarkemmat ajat ilmoitetaan erikseen kurssin Slackissa. Kaikista luennoista ja laskareista 11.3 on/tulee tallenne kurssin drive-kansioon.


Kurssia opettaa joukko Helsingin yliopiston psykologian opiskelijoita, joilla on tuoreessa muistissa pääsykokeen riemut ja kauhut, sekä kokeeseen valmistautumisen parhaat opit. Tilasto-osiossa opettajana muutamilla kerroilla on soveltavalta matematiikalta valmistunut Topias, joka on kokenut luennoitsija ja hallitsee tilastomatikan etu- ja takaperin.

Tervetuloa kurssille! Haluamme tehdä parhaamme, että teillä tulee hyvä kevät ja onnistutte kokeessa parhaan kykynne mukaan 🙂

Lisätietoja:
Pekka Tölli
Psykologian kurssivastaava 2020
pekka.tolli ( at ) helsinki.fi