Meistä

MIKÄ VARJOVALMENNUS?

Varjovalmennus haastaa kaupalliset valmennuskurssit tarjoamalla maksutonta valmennusta yliopistoon pyrkiville. Keskitymme aloihin, joille on lähes mahdotonta päästä sisään ilman valmennuskurssia. Valmennuskurssit voivat maksaa jopa tuhansia euroja, minkä vuoksi vain varakkailla hakijoilla on mahdollisuus osallistua niille ja tätä kautta suurempi todennäköisyys päästä kiinni opiskelupaikkoihin. Tämä vahvistaa koulutuksen periytyvyyttä.

Haluamme puuttua tähän eriarvoisuuteen tarjoamalla valmennusta niille, joilla ei ole varaa maksullisiin valmennuskursseihin. Kursseja järjestää joukko vapaaehtoisia opiskelijoita ja yliopistosta valmistuneita.

Vuosina 2014–2021 olemme järjestäneet muun muassa oikeustieteen, lääketieteen, biologian, taloustieteen, viestinnän, psykologian, sosiologian ja valtio-opin kursseja. Vuosien saatossa kursseille on osallistunut yhteensä tuhansia yliopistoon pyrkiviä. Sisäänpääsyprosentit vaikuttavat olleen samaa tasoa kaupallisten valmennusyritysten ilmoittamien prosenttien kanssa.

Keväällä 2021 järjestämme biologian ja ympäristötieteiden, oikeustieteellisen, politiikan ja viestinnän, psykologian ja logopedian, sosiaalityön ja yhteiskunnallisen muutoksen kurssit. Lisätietoa kursseista on verkkosivujemme osiossa Kurssit. Tiedot kursseista päivittyvät kevään aikana kurssikohtaisille sivuille.

Yliopistot ovat toistaiseksi linjanneet pyrkivänsä järjestämään perinteiset valintakokeet.

Linkkejä Varjovalmennusta käsitteleviin uutisiin

Hufvudstadsbladet 15.1.2014: I år finns alternativ till dyra prepkurser
Verkkouutiset 8.1.2014: Ilmaiset valmennuskurssit ovatkin arpapeliä
Uranus.fi 31.12.2013: Valmennuskurssi pääsylippuna yliopistoon?
Sivistys 16.12.2013: Sivistyksen pukinkontti
Ylioppilaslehti 13.12.2013: Varjovalmentaja
Turun ylioppilaslehti 11.12.2013: Varjovalmennus tahtoo ravistella valmennuskurssijärjestelmä
Helsingin Sanomat 6.12.2013: Valmennuskurssille pääsee ensi keväänä myös ilmaiseksi
Aamulehti 2.12.2013: Varjovalmennus haluaa puuttua eriarvoisuuteen
Kansan Uutiset 2.12.2013: Vasemmistojärjestöt haastavat kaupalliset valmennuskurssit