Meistä

MIKÄ VARJOVALMENNUS?

Varjovalmennus haastaa kaupalliset valmennuskurssit tarjoamalla maksutonta valmennusta yliopistoon pyrkiville. Keskitymme aloihin, joille on lähes mahdotonta päästä sisään ilman valmennuskurssia. Valmennuskurssit voivat maksaa jopa tuhansia euroja, minkä vuoksi vain varakkailla hakijoilla on mahdollisuus osallistua niille ja tätä kautta suurempi todennäköisyys päästä kiinni opiskelupaikkoihin. Tämä vahvistaa koulutuksen periytyvyyttä.

Haluamme puuttua tähän eriarvoisuuteen tarjoamalla valmennusta niille, joilla ei ole varaa maksullisiin valmennuskursseihin. Kursseja järjestää joukko vapaaehtoisia opiskelijoita ja yliopistosta valmistuneita.

Vuodesta 2014 alkaen olemme järjestäneet muun muassa oikeustieteen, lääketieteen, biologian, taloustieteen, politiikan ja viestinnän viestinnän, psykologian, sosiologian ja lääketieteellisen kursseja. Vuosien saatossa kursseille on osallistunut yhteensä tuhansia yliopistoon pyrkiviä. Sisäänpääsyprosentit vaikuttavat olleen samaa tasoa kaupallisten valmennusyritysten ilmoittamien prosenttien kanssa.

Lisätietoa käynnissä olevista ja käynnistyvistä kursseista on verkkosivujemme osiossa Kurssit. Tiedot keväällä alkavista kursseista päivittyvät kevään aikana kurssikohtaisille sivuille.

Linkkejä Varjovalmennusta käsitteleviin uutisiin

Hufvudstadsbladet 15.1.2014: I år finns alternativ till dyra prepkurser
Verkkouutiset 8.1.2014: Ilmaiset valmennuskurssit ovatkin arpapeliä
Uranus.fi 31.12.2013: Valmennuskurssi pääsylippuna yliopistoon?
Sivistys 16.12.2013: Sivistyksen pukinkontti
Ylioppilaslehti 13.12.2013: Varjovalmentaja
Turun ylioppilaslehti 11.12.2013: Varjovalmennus tahtoo ravistella valmennuskurssijärjestelmä
Helsingin Sanomat 6.12.2013: Valmennuskurssille pääsee ensi keväänä myös ilmaiseksi
Aamulehti 2.12.2013: Varjovalmennus haluaa puuttua eriarvoisuuteen
Kansan Uutiset 2.12.2013: Vasemmistojärjestöt haastavat kaupalliset valmennuskurssit