Korkeakouluhakija – muistathan hakea tarvitsemiasi yksilöllisiä järjestelyitä 6.4.2022 mennessä!

Yliopistojen valintakokeisiin on mahdollista hakea yksilöllisiä järjestelyjä, mikäli niille on tarvetta. Yksilölliset järjestelyt ovat yksilöllisiä käytännön järjestelyitä, joita voidaan myöntää esimerkiksi terveydellisistä syistä. Syitä voivat olla esimerkiksi lukihäiriö, tarve esteettömälle liikkumiselle tai diabetes.

Valintakokeeseen saatavia yksilöllisiä järjestelyitä on monenlaisia ja niiden perusteena voi olla esimerkiksi jonkinlainen sairaus, häiriö tai vamma. Järjestely voi olla esimerkiksi valintakokeen tekemiseen myönnetty lisäaika, esteetön tila kokeen tekemiseen, opaskoiran tai henkilökohtaisen avustajan saaminen valintakoetilanteeseen tai diabeteksen hoitovälineiden mukaan ottaminen kokeeseen.

Lisäksi sinun voi olla mahdollista tilata saavutettavia valintakoemateriaaleja Celialta. Kevään 2022 yhteishaun saavutettavat valintakoemateriaalit on tilattava viimeistään 30.3.2022. Valintakokeiden ennakkomateriaalien ei tarvitse olla tiedossa vielä tilausta tehdessä.

Yksilöllisten järjestelyjen hakemus edellyttää usein asiantuntijalausuntoa yksilöllisten järjestelyjen tarpeesta, esimerkiksi lääkärinlausuntoa sairaudesta. Yksilöllisten järjestelyjen hakemuksen tekeminen kannattaa siis muistaa ajoissa, jotta ehdit saada mahdollisesti tarvittavat liitteet ajoissa. Esimerkiksi Helsingin yliopisto edellyttää lausuntoa, joka kertoo miksi tarvitset yksilöllisiä järjestelyitä ja millaisia järjestelyitä sinulle suositellaan. Toisaalta kaikkiin järjestelyihin ei tarvitse toimittaa lausuntoa – tarkempaa tietoa tästä löydät yliopistojen sivuilta.

Lisätietoa eri yliopistojen yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta löydät alla listattujen linkkien takaa. Kaikkien alla listattujen yliopistojen yksilöllisten järjestelyiden hakuaika päättyy 6.4.2022 kello 15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *